Control acces

Accesul unei persoane intr-o anumita zona poate fi restrictionat in functie de un interval orar zilnic si de zilele din saptamana. Se limiteaza in acest fel traficul de persoane, se controleaza si dirijeaza accesul persoanelor pe intrarea principala din cladire si se limiteaza accesul in incintele cu specific deosebit de lucru. In plus, se pot integra si programe specializate de pontaj care preiau informatiile din sistemul de control al accesului si realizeaza o gama complexa de rapoarte de pontaj.
Calea de acces care reprezinta filtrul de control al accesului poate fi reprezentata de o usa cu balamale simpla sau dubla, o usa glisanta, un turnichet, accesul putand fi controlat intr-un singur sens sau in ambele sensuri.
Controlul accesului se face cu ajutorul cititoarelor de cartele, care au evoluat de la cititoare cu cod de bare sau magnetice, pana la cititoare de proximitate, cu smart-cip, biometrice (pentru amprenta) sau de scanare a retinei umane. In acelasi mod au evoluat si cartelele de control al accesului, fiecare tip de cartela adaptandu-se la tehnologia cititorului folosit. Dotarea filtrului de control al accesului cu dispozitive auxiliare este obligatorie, acestea asigurand functionalitatea filtrului.

Dispozitive auxiliare:


Din punct de vedere al modului de functionare, sistemele de control acces pot fi:

Amplu Center are personal tehnic de specialitate, atestat de ARTS, pentru proiectarea, instalarea si asigurarea service-ului in garantie si post garantie, atat a sistemelor instalate de noi cat si preluate de la beneficiari.