Avertizare la incendiu

Sistemul de detectie si semnalizare incendiu are ca scop detectia incendiilor inca din faza incipienta si semnalizarea lor in vederea interventiei rapide a personalului competent. Orice incendiu poate avea consecinte deosebit de grave. O modalitate la indemina pentru limitarea pagubelor materiale si umane este instalarea unui sistem de detectie si avertizare a inceputului de incendiu pentru limitarea atat a pagubelor umane cat si a celor materiale.

Pentru locuinte particulare este suficienta conectarea detectorilor de fum la centrala de alarma folosita in mod special impotriva efractiei. Pentru cladiri de birouri, spatii comerciale mari, depozite, banci, cladiri aglomerate etc. este utila folosirea de sisteme dedicate pentru detectia si semnalizarea inceputului de incendiu.

Proiectarea, executia si service-ul sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu se realizeaza de persoane care au competente in acest domeniu, societatea avand avizele necesare emise de Inspectoratul General Pentru Situatii de Urgenta (IGS) pentru desfasurarea activitatilor specifice acestui domeniu.